HELP! Problems with biome and structure spawning

Started by NathanHam89 on Wed, 05/27/2015 - 19:02
Last seen on 22:59, 20. Dec 2016
Joined Jan 2014
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
HELP! Problems with biome and structure spawning
Wed, 05/27/2015 - 19:12 (edited)

So I have plans for entering the upcoming contest but from what I've achieved so far I just can't get the biome to spawn in custom trees or trees with schematics. I understand other people have had this issue as well. Anyway, I attempted making a structure that would spawn the custom tree schematic but from what I can see, it won't spawn upon my custom grass block; however, if I change the biome surface to vanilla grass it spawns along with a few other schematics I added. So from what I can see it will not spawn upon my custom block. I want my biome to have custom grass blocks with my special tree schematic but I can't get anything to spawn on the custom grass...

My Biome

http://i.imgur.com/taxEpYg.jpg

The Structures

http://i.imgur.com/e2UBwNO.jpg

 

 

Edited by NathanHam89 on Wed, 05/27/2015 - 19:12
Last seen on 00:09, 1. Aug 2017
Joined Jun 2015
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
I have the same problem
Sun, 10/11/2015 - 14:44

Whenever I try to make a custom tree with custom parts to it it never works with it just having a normal 6 block high oak tree no matter what I do. It is very annoying because I wanted to mKe an awesome biome mod but trees were the main part and now I can't. Everything else works fine, the biome colors, the grass/flowers spawn in, ect. But I really want the trees to work. Sorry that this isn't going to help with the problem but is there anyone that knows how to fix it? (I'm using a Mac on 1.8) but I don't think that matters, or does it?