Mod doesn't get recognized in Forge

Started by craftingdickson on Thu, 08/06/2015 - 02:44
Last seen on 01:35, 5. Jan 2016
Joined Aug 2015
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
Mod doesn't get recognized in Forge
Thu, 08/06/2015 - 02:44

Hi guys,

I want to make mods and my friend told me about this Mcreator software. It's simple and easy to use, I've just exported my mod and put it in the mods folder (I tried both .jar and .zip) and Forge didn't crash, it just doesn't recognize it, like it doesn't show up in the mods section. Any help why this is happening? I would love to see my first mod work after 2 hours of "programming"! 

Last seen on 05:35, 11. Jan 2017
Joined May 2015
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
make sure your using the
Fri, 08/07/2015 - 03:14

make sure your using the right versions, mcreator 1.5.6 is for minecraft 1.7.10 and mcreator 1.5.7 for 1.8 and if you are using the right versions and if that didnt work then try clicking "test minecraft client environment" and if your mod works there thens its just your minecraft or your forge

Last seen on 01:35, 5. Jan 2016
Joined Aug 2015
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
Oh I see, thanks for replying
Thu, 08/27/2015 - 20:40

Oh I see, thanks for replying. I waited for so long for a reply and finally after a few weeks, here it is. I was going to give up until now. I didn't realize there were new versions. Thanks a lot btw

Last seen on 01:35, 5. Jan 2016
Joined Aug 2015
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
It still doesn't work, when I
Sat, 08/29/2015 - 18:39

It still doesn't work, when I launch forge 1.7.10, the mod won't show up. Plus, when I export my mod in mcreator 1.5.8 , it crashes.