What to do if your workspace breaks

Started by Klemen on Mon, 10/31/2016 - 17:11

Topic category: Bugs and solutions

Last seen on 21:35, 14. Dec 2018
Joined Apr 2010
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
  • wiki contributor
  • moderator
  • developer
What to do if your workspace breaks
Mon, 10/31/2016 - 17:11 (edited)

If for some reason you workspace stops working, this is one of the fixes that work most of the time:

  1. Install new and clean installation of MCreator
  2. Export the workspace that doesn't compile/export/mods are gone
  3. Import this .mcr workspace file in new installation of MCreator
  4. Until you are sure your workspace(s) now work, keep the old installation of MCreator just to be sure

If we find other fixes for this, we will keep you posted!

PS: This should not happen anymore with new versions of MCreator.

Edited by Klemen on Mon, 10/31/2016 - 17:11
Last seen on 20:01, 14. Dec 2018
Joined Jun 2016
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
So my workspace's bug is not
Mon, 10/31/2016 - 18:01

So my workspace's bug is not this bug because i made it wit mcreator 1.7.0

Last seen on 20:01, 14. Dec 2018
Joined Jun 2016
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
Ignore what i have writed
Mon, 10/31/2016 - 18:10

Ignore what i have writed updide because when i writed that i havent' read your comment on my thread. 

Last seen on 21:35, 14. Dec 2018
Joined Apr 2010
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
  • wiki contributor
  • moderator
  • developer
This bug is still present
Mon, 10/31/2016 - 20:39

This bug is still present with 1.7.0 but should not be in 1.7.1

Last seen on 12:18, 2. Jun 2018
Joined Dec 2016
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
I did this and I still
Thu, 04/27/2017 - 19:26

I did this and I still couldnt recompile!

Last seen on 18:58, 23. Nov 2018
Joined Jun 2016
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
All my workspaces broke
Fri, 06/23/2017 - 20:35

Just a couple of days ago on 1.7.5 all my workspaces broke :/

Last seen on 07:52, 23. Aug 2017
Joined Jan 2017
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
Hi!
Sun, 07/30/2017 - 09:56

Hi!

So I'we just installed the newest version, but it runs into an error at the start, it says gradle task failed, and i cant fix it.. I have more than enough space, and i did let it through my firewall.. And i downloaded the EU 32 bit so i dont know whats the problem.. 

PLease reply if you can help me how to fix it, thanks!

Last seen on 20:01, 14. Dec 2018
Joined Jun 2016
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
RE:Hi!
Sun, 07/30/2017 - 10:36

Try to use the 64bit version and please post the gradle log.

Last seen on 07:52, 23. Aug 2017
Joined Jan 2017
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
RE:RE:Hi!
Sun, 07/30/2017 - 14:59

@#7 Okay, thanks

 

Last seen on 07:52, 23. Aug 2017
Joined Jan 2017
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
RE:RE:Hi!
Sun, 07/30/2017 - 15:09

@#7 So yeah i tried, but it's obviously not letting me because im trying it on 32 bit, it even crashes faster... Anyways here is the log form the 32bit version:

   
Executing gradle command: cleanCache clean setupDecompWorkspace --refresh-dependencies
Microsoft Windows [verzi˘sz m: 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.
C:\Pylo\MCreator175>cd forge
C:\Pylo\MCreator175\forge>SET "JAVA_HOME=C:\Pylo\MCreator175\jdk32\"
C:\Pylo\MCreator175\forge>SET JAVA_EXE=%JAVA_HOME%\bin\java.exe
C:\Pylo\MCreator175\forge>SET PATH=%JAVA_HOME%\bin\;%PATH%
C:\Pylo\MCreator175\forge>gradlew -Dorg.gradle.jvmargs="-Xms512m -Xmx1024m" cleanCache clean setupDecompWorkspace --refresh-dependencies 
This mapping 'snapshot_20161220' was designed for MC 1.11! Use at your own peril.
#################################################
         ForgeGradle 2.2-SNAPSHOT-f0ba31b        
  https://github.com/MinecraftForge/ForgeGradle  
#################################################
               Powered by MCP unknown               
             http://modcoderpack.com             
         by: Searge, ProfMobius, Fesh0r,         
         R4wk, ZeuX, IngisKahn, bspkrs           
#################################################
:cleanCache
:clean UP-TO-DATE
:deobfCompileDummyTask
:deobfProvidedDummyTask
:getVersionJson
:extractUserdev
:extractDependencyATs SKIPPED
:extractMcpData
:extractMcpMappings
:genSrgs
:downloadClient
:downloadServer
:splitServerJar
:mergeJars
:deobfMcSRG
Applying SpecialSource...
Applying Exceptor...
:decompileMc
Error occurred during initialization of VM
Could not reserve enough space for 3145728KB object heap
:decompileMc FAILED
FAILURE: Build failed with an exception.
* What went wrong:
Execution failed for task ':decompileMc'.
> Process 'command 'C:\Pylo\MCreator175\jdk32\bin\java.exe'' finished with non-zero exit value 1
* Try:
Run with --stacktrace option to get the stack trace. Run with --info or --debug option to get more log output.
BUILD FAILED
Total time: 2 mins 14.96 secs
C:\Pylo\MCreator175\forge>
Task completed with return code 0 in 136603 milliseconds

Last seen on 20:01, 14. Dec 2018
Joined Jun 2016
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
RE:RE:RE:Hi!
Tue, 08/01/2017 - 19:53

It's a RAM error, go to the MCreator Preferences and put more RAM to MCreator