Model issue?

Published by McCarrick on Fri, 02/09/2018 - 01:41
Status
Fixed
Product/platform
MCreator/Windows
Priority
Normal
Issue description

Hey there - I just recently started using MCreator and have been making models with Techne. Of these two of them are working flawlessly, but the gnome model I've created has been giving me an exception.

I've isolated the section of text that is useful from the console and provided it in a text file below. What happened that is making this model unacceptable, and how can I fix it?

Description: There was a severe problem during mod loading that has caused the game to fail net.minecraftforge.fml.common.LoaderExceptionModCrash: Caught exception from testenvironmentmod (testenvironmentmod) 
Caused by: java.lang.NullPointerException    at net.minecraft.client.model.ModelRenderer.addBox(ModelRenderer.java:90)    at mod.mcreator.mcreator_gnome$ModelGnome. (mcreator_gnome.java:248) AL lib: (EE) alc_cleanup: 1 device not closed    at mod.mcreator.mcreator_gnome.registerRenderers(mcreator_gnome.java:61)    at mod.mcreator.ClientProxyTestEnvironmentMod.registerRenderers(ClientProxyTestEnvironmentMod.java:9)    at mod.mcreator.TestEnvironmentMod.load(TestEnvironmentMod.java:84)    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62)    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:498)    at net.minecraftforge.fml.common.FMLModContainer.handleModStateEvent(FMLModContainer.java:608)    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62)    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:498)    at com.google.common.eventbus.Subscriber.invokeSubscriberMethod(Subscriber.java:91)    at com.google.common.eventbus.Subscriber$SynchronizedSubscriber.invokeSubscriberMethod(Subscriber.java:150)    at com.google.common.eventbus.Subscriber$1.run(Subscriber.java:76)    at com.google.common.util.concurrent.MoreExecutors$DirectExecutor.execute(MoreExecutors.java:399)    at com.google.common.eventbus.Subscriber.dispatchEvent(Subscriber.java:71)    at com.google.common.eventbus.Dispatcher$PerThreadQueuedDispatcher.dispatch(Dispatcher.java:116)    at com.google.common.eventbus.EventBus.post(EventBus.java:217)    at net.minecraftforge.fml.common.LoadController.sendEventToModContainer(LoadController.java:253)    at net.minecraftforge.fml.common.LoadController.propogateStateMessage(LoadController.java:231)    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62)

 

Issue comments

Could you please attach the source of mcreator_gnome.java file? Or attach the whole workspace so I can investigate the issue further as this error log is incomplete.

Hi Klemen,

I will happily attach it - however, I managed to fix it. It was not playing nicely with a piece I made to attach the nose to the head (think Villager model) and I've gone ahead and fixed that.

 

However, though now I'm able to export it and see my critters in game - they do not have any sort of animation despite giving MCreator the animation tasks when prompted (head/leftleg/rightleg/leftarm/rightarm).

I apologize for my n00bishness, but is it possible to use basic animations with custom models? I've created a very basic skeleton off the biped model that is likewise un-animated. I'll provide the .java files for the models bellow.

http://www.mediafire.com/file/dlm05wiium5nhec/Gnome+and+Drybones+Techne…

I've included the techne file for the gnome as well as the respective skin files. I didn't have the foresight to save the skeleton techne since it was pretty bare bones (no pun intended).

I am glad you fixed the issue with the Techne model. Regarding your second issue, there already a ticket for this. I am closing this issue and you can continue the discussion on the linked issue related to animation problems. We will fix this in the upcoming updates.

Animation issue: https://mcreator.net/tracker/issue/40660



Donate to MCreator

By donating to developers you can speed up development, as with more resources, we can dedicate more time to MCreator. It is a free project made by developers working on it in their free time.