Plants on only specific biomes?

Started by Noporian on Sat, 07/16/2016 - 17:59

Topic category: Help with MCreator's application

Last seen on 14:10, 27. Sep 2018
Joined May 2014
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
Plants on only specific biomes?
Sat, 07/16/2016 - 17:59

I want to make a few plants for specific biomes like a dimension or the jungle, but since they spawn on all biomes it looks dumb and doesn't fit to see bright green fruit bushes in the middle of a tundra.

 

Is there no way to make plants biome specific?

Last seen on 18:35, 23. Aug 2016
Joined Jul 2016
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
you can create a new biome
Mon, 07/18/2016 - 16:40

you can create a new biome with specific plants

Last seen on 14:10, 27. Sep 2018
Joined May 2014
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
RE:you can create a new biome
Mon, 07/18/2016 - 17:52

@#1 How?

Last seen on 18:35, 23. Aug 2016
Joined Jul 2016
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
RE:RE:you can create a new biome
Mon, 07/18/2016 - 19:47

you have to configure the new biome with the settings of the targetted one+ the new plant

Last seen on 14:10, 27. Sep 2018
Joined May 2014
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
RE:RE:RE:you can create a new biome
Mon, 07/18/2016 - 19:59

@#2 Can you explain better in anyway?

Last seen on 18:35, 23. Aug 2016
Joined Jul 2016
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
RE:RE:RE:RE:you can create a new biome
Mon, 07/18/2016 - 22:09

@#2.1 with mcreator, you can create a new biome and give it any particularities you want. So you can say that this new biome is a normal biome in which one your new plant can spawn

Last seen on 14:10, 27. Sep 2018
Joined May 2014
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
RE:RE:RE:RE:RE:you can create a new biome
Tue, 07/19/2016 - 12:18

@#2.1.1 I don't get how though, i've never seen any options even in that direction. The only way i could come up with spawning the new plant is by schematic, but i haven't seen any customizability besides the regular stuff