Compiling error

Started by StaRaven on Wed, 03/22/2017 - 14:35

Topic category: Help with MCreator software

Last seen on 12:38, 10. May 2017
Joined May 2015
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Compiling error
Fri, 03/24/2017 - 16:44 (edited)

I'm currently starting a mod and each time I do anything in it, this message apear in the console : 

Executing gradle command: clean build

Microsoft Windows [version 10.0.14393]

(c) 2016 Microsoft Corporation. Tous droits r‚serv‚s.

C:\Pylo\MCreator175>cd forge

C:\Pylo\MCreator175\forge>SET "JAVA_HOME=C:\Pylo\MCreator175\jdk64\"

C:\Pylo\MCreator175\forge>SET JAVA_EXE=%JAVA_HOME%\bin\java.exe

C:\Pylo\MCreator175\forge>SET PATH=%JAVA_HOME%\bin\;%PATH%

C:\Pylo\MCreator175\forge>gradlew -Dorg.gradle.jvmargs="-Xms625m -Xmx2048m" clean build

This mapping 'snapshot_20161220' was designed for MC 1.11! Use at your own peril.

#################################################

         ForgeGradle 2.2-SNAPSHOT-2112b0a       

  https://github.com/MinecraftForge/ForgeGradle 

#################################################

               Powered by MCP unknown              

             http://modcoderpack.com            

         by: Searge, ProfMobius, Fesh0r,        

         R4wk, ZeuX, IngisKahn, bspkrs          

#################################################

:clean UP-TO-DATE

:deobfCompileDummyTask

FAILURE: Build failed with an exception.

* What went wrong:

java.lang.NullPointerException (no error message)

* Try:

:getVersionJson

Run with --stacktrace option to get the stack trace. Run with --info or --debug option to get more log output.

BUILD FAILED

Total time: 23.378 secs

C:\Pylo\MCreator175\forge>

Task completed with return code 0 in 24793 milliseconds

please could anyone figure out what I can do to solve it ?

​PS: I'm on MCreator 1.7.5 and I also have a pop-up message saying: Gradle task failed (some stuff) ERROR CODE: GRADLE_BUILD_FAILED [-23]

​PS2: I can't delete or edit anything at all...

Edited by StaRaven on Fri, 03/24/2017 - 16:44
Last seen on 14:52, 9. Apr 2017
Joined Mar 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I posted this on your last
Fri, 03/31/2017 - 20:54

I posted this on your last one but just in case you dont see it here ya go.

go to: Control Panel\System and Security\System then click on advanced system settings

once the wiodow pops up at the bottom click on Enviroment Variables...

 on system varibles click new 

variable name "_JAVA_OPTIONS"

then for value put "-Xmx1000m"

run MCreator and hope it works! 

Last seen on 15:08, 20. Oct 2020
Joined Feb 2016
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Where can I find the Control
Sat, 04/01/2017 - 00:59

Where can I find the Control panel?

Last seen on 12:38, 10. May 2017
Joined May 2015
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
@budgiegamer it still does
Mon, 04/03/2017 - 08:28

@budgiegamer it still does the same thing despite saying in the console "Picked up _JAVA_OPTIONS -Xmx 1000m so... What to do ?

Last seen on 14:35, 28. Apr 2019
Joined Dec 2014
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
How much RAM you have? If I
Mon, 04/03/2017 - 18:36

How much RAM you have? If I find that is 3GB or less of RAM, that's the problem.

Last seen on 12:38, 10. May 2017
Joined May 2015
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I have 4GB of RAM... thanks
Tue, 04/04/2017 - 06:38

I have 4GB of RAM... thanks for helping but do anyone (including you) have a solution then ?

Last seen on 14:35, 28. Apr 2019
Joined Dec 2014
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
RE:I have 4GB of RAM... thanks
Tue, 04/04/2017 - 07:54

@#5 Then it's because MCreator is unstable on 32bit computers.

Last seen on 12:38, 10. May 2017
Joined May 2015
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I'm on a 64 bits computer...
Tue, 04/04/2017 - 08:19

I'm on a 64 bits computer...

Last seen on 14:35, 28. Apr 2019
Joined Dec 2014
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
RE:I'm on a 64 bits computer...
Tue, 04/04/2017 - 08:51

@#6 So it's a issue on MCreator.

Last seen on 12:38, 10. May 2017
Joined May 2015
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
how can I fix it please ?
Tue, 04/04/2017 - 08:52

how can I fix it please ?

Last seen on 14:52, 9. Apr 2017
Joined Mar 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
try a lower number like
Sun, 04/09/2017 - 14:45

try a lower number like Xmx900M mabe that will help

Last seen on 12:38, 10. May 2017
Joined May 2015
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
doesn't work with 900 and
Tue, 05/09/2017 - 18:13

doesn't work with 900 and with 800, it tells me that :

Executing gradle command: clean build Microsoft Windows [version 10.0.14393] (c) 2016 Microsoft Corporation. Tous droits r‚serv‚s. C:\Pylo\MCreator175>cd forge C:\Pylo\MCreator175\forge>SET "JAVA_HOME=C:\Pylo\MCreator175\jdk64\" C:\Pylo\MCreator175\forge>SET JAVA_EXE=%JAVA_HOME%\bin\java.exe C:\Pylo\MCreator175\forge>SET PATH=%JAVA_HOME%\bin\;%PATH% C:\Pylo\MCreator175\forge>gradlew -Dorg.gradle.jvmargs="-Xms625m -Xmx2048m" clean build This mapping 'snapshot_20161220' was designed for MC 1.11! Use at your own peril. ################################################# ForgeGradle 2.2-SNAPSHOT-7f5a769 https://github.com/MinecraftForge/ForgeGradle ################################################# Powered by MCP unknown http://modcoderpack.com by: Searge, ProfMobius, Fesh0r, R4wk, ZeuX, IngisKahn, bspkrs ################################################# :clean UP-TO-DATE :deobfCompileDummyTask FAILURE: Build failed with an exception. * What went wrong: java.lang.NullPointerException (no error message) * Try: Run with --stacktrace option to get the stack trace. Run with --info or --debug option to get more log output. :getVersionJson BUILD FAILED Total time: 1 mins 14.642 secs Picked up _JAVA_OPTIONS: -Xmx800M C:\Pylo\MCreator175\forge> Task completed with return code 0 in 77878 milliseconds

Last seen on 04:15, 13. May 2017
Joined Aug 2016
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Umm, sorry to change topic.
Thu, 05/11/2017 - 05:21

Umm, sorry to change topic. But i have a problem, actually 2 of them. #1: i cant make new topics because of stupid Reptcha verification, wich doesnt work in the country im in. #2: MCreator wont install, its stuck on downloading MDK forge. Which i already installed through mcreator, the first time. So if anyone can shed some light to my problem that would be great.