Some troubles while starting modding...

Started by PhysicalNova on Sun, 06/18/2017 - 20:06

Topic category: General discussion

Last seen on 20:28, 8. May 2018
Joined Jun 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Some troubles while starting modding...
Sun, 06/18/2017 - 20:06

Hello ! There's few days, I started modding on Mcreator. I think it's awesome, simple etc. But I went into a problem. I wanted to make a button that would act like a lever ingame, but I can't make it work... I'll thank everybody for any respnse ! (I'm sorry if there are mistakes in the text, please let me know, I'm learning english... Thank you again ! )

Last seen on 20:28, 8. May 2018
Joined Jun 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Up. 
Thu, 09/14/2017 - 19:03

Up. 

Any help for a switching button ? 

Last seen on 00:00, 26. Oct 2020
Joined Jun 2015
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
So you want it to act like a
Thu, 09/14/2017 - 20:08

So you want it to act like a lever, there will be an on mode and an off mode for the button. This will require 2 identical buttons (you can change them if you want) but the only difference is one will power redstone and one will not. When you right click it should switch between these two blocks.

1. Create 2 blocks which will be your buttons

2. For one of them tick the 'Can provide power' box.

3.Go onto eboth blocks and add an event which 'on block right clicked' remove block. Press add event again for both of them to add a block (make sure you select the rights blocks, it should switch buttons when you right click)

Last seen on 20:28, 8. May 2018
Joined Jun 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Thank you very much. I tried
Thu, 09/28/2017 - 06:10

Thank you very much. I tried so many times... Finelly someone that responded. The solution is very simple tho. Thanks again, and have a nice day !

Last seen on 00:00, 26. Oct 2020
Joined Jun 2015
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
No problem, always there to
Thu, 09/28/2017 - 14:57

No problem, always there to help :)

Last seen on 20:28, 8. May 2018
Joined Jun 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Hi again ! 
Sun, 10/01/2017 - 15:06

Hi again ! 

There seems to be a problem with the "emit redstone" option, or either I'm very bad... The block that should be the "on" state of the button doesn't emit a redstone signal. But if I do anything with redstone power in the task scheduler (the same place where the block is told to swich itself), it goes with a graddle error. Thank you again for any help :) !

Last seen on 00:00, 26. Oct 2020
Joined Jun 2015
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Ill do some testing and see
Sun, 10/01/2017 - 15:52

Ill do some testing and see whats causing the problem.

Last seen on 20:28, 8. May 2018
Joined Jun 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Ok, thank you again :-) !
Sun, 10/01/2017 - 16:16

Ok, thank you again :-) !

Last seen on 00:00, 26. Oct 2020
Joined Jun 2015
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I done some testing and it
Sun, 10/01/2017 - 20:37

I done some testing and it seems it didn't go sucessfully. I tried using events to turn on the redstone but I got an error. It seems that it may be the code which causes the error.

Last seen on 20:28, 8. May 2018
Joined Jun 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
So, for now, it isn't
Mon, 10/02/2017 - 17:23

So, for now, it isn't possible to make a mod containing redstone right ? I hope it's fixed soon... I'll do a mod concerning something else meanwhile.