Dimension does'nt load and problems with biome

Started by viddikiddi on Sun, 03/15/2020 - 17:44

Topic category: Bugs and solutions

Last seen on 17:44, 15. Mar 2020
Joined Mar 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Dimension does'nt load and problems with biome
Sun, 03/15/2020 - 17:44

Hi, so I basically have 2 (or 3) problems I can't seem to be able to solve.

 

1) Custom dimension doesn't load 

When going through the portal to my newly created dimension I get the dirt loading screen for a while and then I am just floating in space for all eternity. Nothing loads, I don't fall down and I can't walk around, place blocks or shoot arrows or snowballs or anything. It hasn't crashed so there is no error that I can find and I am not well versed enough in Minecraft's or Forge's code to be able to fiddle around with it.

Console log:

[Server thread/WARN] [minecraft/MinecraftServer]: Can't keep up! Is the server overloaded? Running 4721ms or 94 ticks behind 
[Server thread/WARN] [minecraft/MinecraftServer]: Can't keep up! Is the server overloaded? Running 3755ms or 75 ticks behind [Server thread/DEBUG] [ne.mc.vi.MC.TeleporterDimensionMod/]: Adding nether portal ticket for DimensionType{TestModpack:miningdimension}:[-197, -16] 
[m 
] > Task :runClient FAILED FAILURE: Build failed with an exception. * What went wrong: Execution failed for task ':runClient'. > Process 'command 'C:\Program Files\Pylo\MCreator\jdk\bin\java.exe'' finished with non-zero exit value 1 * Try: Run with --stacktrace option to get the stack trace. Run with --info or --debug option to get more log output. Run with --scan to get full insights. * Get more help at https://help.gradle.org Deprecated Gradle features were used in this build, making it incompatible with Gradle 5.0. Use '--warning-mode all' to show the individual deprecation warnings. See https://docs.gradle.org/4.9/userguide/command_line_interface.html#sec:command_line_warnings BUILD FAILED in 13m 11s 10 actionable tasks: 5 executed, 5 up-to-date BUILD FAILED Task completed in 792440 milliseconds

Any help or comments welcome!

 

2) Problems with custom biome

I made a pretty basic biome, grass, trees, lakes etc. However, for some reason the vines don't appear on the trees as I intended them to. I checked the box and selected the vines to use  but they never appear in the world. 

On top of that, I selected a few hostile mobs that should spawn in my biome but nothing spawns there at all. I have gone through the code and increased the weight of some mobs but when there are none spawning it of course doesn't matter. It's a forest type biome with forest as parent. 

[As a side note: If you know how I can cause hostile mobs to spawn in the biome during the day as well and give them fire protection that would be great]

Any help greatly appreciated!!

Last seen on 00:47, 21. Oct 2020
Joined Mar 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Im trying to make a mod to…
Fri, 04/10/2020 - 00:10

Im trying to make a mod to add biomes to the end and they work generate either and I've been trying to fix it for a while now 

Last seen on 00:47, 21. Oct 2020
Joined Mar 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I meant won't generate. 
Fri, 04/10/2020 - 00:47

I meant won't generate.