Play Sound Procedures

Started by Lime 247 on Sun, 06/21/2020 - 19:00

Topic category: Troubleshooting, bugs, and solutions

Last seen on 18:12, 17. Jun 2021
Joined Jun 2020
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Play Sound Procedures
Sun, 06/21/2020 - 19:01 (edited)

Hello, im new to the forums and do not know if this is in the right topic, so apologies if it is not.

I am making a musical instrument mod and I have successfully modelled and made the first instrument which seems to be working fine. I simply made a procedure that plays a custom sound which I had uploaded and tested. I added this procedure to the 'When Block Is Right Clicked' external procedure call, and it is working fine. I made a second instrument in exactly the same way, tested the sound, did the procedure, and modelled it - but when I loaded it into the game, when I right click it no sound plays, although it still does with the other one (so I know this is not a volume issue).

If anyone has had this problem or knows how to fix it, I would love to know.

Edited by Lime 247 on Sun, 06/21/2020 - 19:01
Last seen on 02:12, 16. Jun 2021
Joined Mar 2020
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
sorry but I don't know I…
Sun, 06/21/2020 - 19:20

sorry but I don't know I would like you to tell me how to make a custom sound

 

Last seen on 18:12, 17. Jun 2021
Joined Jun 2020
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Oh I just downloaded the…
Sun, 06/21/2020 - 19:21

Oh I just downloaded the sound from online then uploaded it to MCreator.

Last seen on 18:12, 17. Jun 2021
Joined Jun 2020
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
But does anyone actually…
Mon, 06/22/2020 - 10:41

But does anyone actually know how to fix this issue?

Last seen on 18:12, 17. Jun 2021
Joined Jun 2020
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Hello, I would really like…
Thu, 06/25/2020 - 20:20

Hello, I would really like to know how to fix this issue if anyone knows. 

Last seen on 18:12, 17. Jun 2021
Joined Jun 2020
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Still wanna fix it if anyone…
Thu, 07/02/2020 - 18:58

Still wanna fix it if anyone knows - sorry for posting so much on here, just I really need an answer and have been waiting longer than many. thanks.

Last seen on 14:37, 5. Jun 2021
Joined Aug 2017
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I think you should try to…
Thu, 07/02/2020 - 22:02

I think you should try to remake the procedure, recreate the item, and/or reupload the sound.