need help making block that takes up the space of two

Started by nilek20 on Wed, 09/02/2020 - 09:03

Topic category: Help with modding (Java Edition)

Last seen on 05:08, 2. Oct 2020
Joined Aug 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
need help making block that takes up the space of two
Wed, 09/02/2020 - 09:03

I am creating a custom bed and when i import the json file and use it to create a block the block textures take up the correct space but the hit box only shows for one block. is there a way to make the block act as two blocks like a vanilla bed.

Last seen on 10:24, 21. Oct 2020
Joined May 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
You can increase your…
Wed, 09/02/2020 - 09:23

You can increase your collision box height, but it will break your block because creating a block bigger than a normal block size is not supported and you will glitch with the collision box, you must create two seperate blocks for this, also if you're going to ask how vanilla beds do this, they are also two diffrent blocks.

Last seen on 13:34, 23. Oct 2020
Joined Oct 2015
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
It would be possible for the…
Wed, 09/02/2020 - 10:11

It would be possible for the bed to have a bigger hit box, but like NOYB said, it will be glitched. If you gave the bed rotation, the hitbox wouldn't rotate along with the model. I've tried making stuff like that before. But you can split it into 2 blocks. Make a procedure that acts when you place one of the bed blocks and that procedure checks for the rotation of the first bed block, and places the other one based on that rotation.

Last seen on 05:08, 2. Oct 2020
Joined Aug 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
ty  
Wed, 09/02/2020 - 10:47

ty

 

Last seen on 05:08, 2. Oct 2020
Joined Aug 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
so i have tried to figure…
Wed, 09/02/2020 - 11:15

so i have tried to figure this out on my own but i just cant get it to work. if you could tell me how to grab the rotation from the block and place the next block with that rotation i would appreciate it.

Last seen on 01:43, 23. Oct 2020
Joined May 2019
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
No. This won't work. This…
Wed, 09/02/2020 - 12:40

No. This won't work. This will never work, I don't even know how you think this would even solve the problem at hand. Block bounds are not allowed to exceed 1 block wide and 1.5 blocks tall. --LexManos 

BlockBounds can be larger, but you'll run into all kinds of issues...like frustum culling, being able to place blocks inside it, being unable to collide with it, unable to prevent mobs moving through it, and so on...