Plant Growth Procedure Help

Started by Gaansy on Thu, 11/19/2020 - 12:06

Topic category: Help with modding (Java Edition)

Last seen on 07:53, 22. Nov 2020
Joined Sep 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Plant Growth Procedure Help
Fri, 11/20/2020 - 00:38 (edited)

Hello,

I recently decided to update my 1.12 mod to 1.15. However, I have a berry bush attempting to replicate the sweet berry but now the growth between bush states no longer work.

Linked is the image of the procedure, each bush stage is a plant where the procedure is triggered on update tick.

http://www.mediafire.com/file/tfwmcdy122k4dfv/help.PNG/file

Thanks in advance!

Gaansy

Edited by Gaansy on Fri, 11/20/2020 - 00:38
Last seen on 08:16, 27. Nov 2020
Joined Dec 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Try doing them at 1 instead…
Fri, 11/20/2020 - 05:09

Try doing them at 1 instead of 0.005, that will  (should) make them grow each tick, that way you can see if it works right then go down with the number, I'd say 0.05 or so..

Last seen on 07:53, 22. Nov 2020
Joined Sep 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Yeah I did temporarily…
Fri, 11/20/2020 - 05:21

Yeah I did temporarily increase them in testing, changing things about but it still doesn't work.

Last seen on 08:16, 27. Nov 2020
Joined Dec 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Try making your main number…
Fri, 11/20/2020 - 05:59

Try making your main number not random, and your individual plant numbers random..

Last seen on 07:53, 22. Nov 2020
Joined Sep 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Unfortunately, that didn't…
Fri, 11/20/2020 - 11:32

Unfortunately, that didn't work either, thanks for trying to help me tho! If you have any more suggestions keep sending them :)

Last seen on 07:53, 22. Nov 2020
Joined Sep 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Thanks :) I've solved the…
Sat, 11/21/2020 - 01:46

Thanks :)

I've solved the issue! Turns out for some reason it doesn't work with a plant type based block but does if it is block-based. I'm gonna have to redo all the blocks but at least it should work now :)