Procedure Issues (Solved Again)

Started by ItzYaBoiMyth on Sun, 02/14/2021 - 06:58

Topic category: Help with MCreator software

Last seen on 01:35, 15. Mar 2022
Joined Jan 2020
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Procedure Issues (Solved Again)
Sun, 02/14/2021 - 09:13 (edited)

So im trying to make a crafting block following a tutorial on the playlist: https://www.youtube.com/watch?v=qdGJY7ljujM
And im having issues with blocks not wanting to go places where they should be. Is there any way to force these to work?

(The purple blocks going into the red ones)

Edited by ItzYaBoiMyth on Sun, 02/14/2021 - 09:13
Last seen on 01:35, 15. Mar 2022
Joined Jan 2020
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
This is solved, turns out…
Sun, 02/14/2021 - 08:51

This is solved, turns out that block works the same way as the one i was looking for. But now arises a new issue.

This is the final working code of that. Everything works fine except for one thing: even if the output slots are full it will still take from the input slots.

So i added a little bit of code that is meant to fix that. It checks if the output slots have less than 64 (so anything 63 and under will allow it to craft). Yet it still takes from the input slots. What am i doing wrong here?

Last seen on 01:35, 15. Mar 2022
Joined Jan 2020
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
This is now also solved, i…
Sun, 02/14/2021 - 09:14

This is now also solved, i added an If ELSE gate in the Do part of the first IF gate containing that code. Everything now works perfectly. It even gives you a message saying the slots are full.