mcreator doesn't work. Connection error

Started by Jander0x on Mon, 03/15/2021 - 16:31

Topic category: Troubleshooting, bugs, and solutions

Last seen on 21:46, 15. Mar 2021
Joined Mar 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
mcreator doesn't work. Connection error
Mon, 03/15/2021 - 16:31

Hi. The program is driving me crazy. The first time it didn't give me any problems. Then I wanted to create a new project and it doesn't want to know that it works. I also deleted the folders on the user profile (.mcreator and the projects folder). I also put the rule on the firewall and he doesn't want to know. Thanks for those passing by. Sorry for my not so perfect english

 

Executing 
    Gradle task: setupDecompWorkspace --refresh-dependencies

Build 
    info: MCreator 2020.5.47520, forge-1.12.2, 64-bit, 8059 MB, Windows 10, 
    JVM 1.8.0_265, JAVA_HOME: C:\Program Files\Pylo\MCreator\jdk

FAILURE: 
    Build failed with an exception.


    What went wrong:


    problem occurred configuring root project 'testfornace'.


    Could not resolve all files for configuration ':classpath'.

 
      > Could not resolve net.minecraftforge.gradle:ForgeGradle:2.3-SNAPSHOT.

 
        Required by:

 
            project :

 
         > Could not resolve 
    net.minecraftforge.gradle:ForgeGradle:2.3-SNAPSHOT.

 
            > Unable to load Maven meta-data from 
    https://jcenter.bintray.com/net/minecraftforge/gradle/ForgeGradle/2.3-S….

 
               > Could not get resource 
    'https://jcenter.bintray.com/net/minecraftforge/gradle/ForgeGradle/2.3-S…'.

 
                  > Could not GET 
    'https://jcenter.bintray.com/net/minecraftforge/gradle/ForgeGradle/2.3-S…'.

 
                     > Read timed out


    Try:

Run 
    with --stacktrace option to get the stack trace. Run with --info or 
    --debug option to get more log output. Run with --scan to get full 
    insights.


    Get more help at https://help.gradle.org

BUILD 
    FAILED in 1m 46s

BUILD 
    FAILED

Task 
    completed in 766439 milliseconds

 

https://prnt.sc/10mhcvp

https://prnt.sc/10mheq9

The solution to this problem…
Mon, 03/15/2021 - 16:49

The solution to this problem and many other problems can be found in our knowledge base: https://mcreator.net/support/knowledgebase Please check the knowledge base before opening a new topic on the issue which has a known fix.

Last seen on 21:46, 15. Mar 2021
Joined Mar 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
the problem is that it doesn…
Mon, 03/15/2021 - 17:00

the problem is that it doesn't work.

I tried disabled windows defender and does not go;

disabled windows firewall and does not go;

I cleaned the 2 folders and it doesn't work;

I can watch videos in 1080p60 and it doesn't work;

i also updated from 2020.2, which was not working, to 2020.5 and not working;

I also put the javaw.exe firewall rule.

The only time it went is when I installed and created the first project.

I don't know what to do and I've been getting nervous for 2 hours and it's gone

Hmm, did you try clearing…
Tue, 03/16/2021 - 11:34

Hmm, did you try clearing the gradle folder? If so, please provide the path of the folder you removed so we can make sure it was thr right one

Last seen on 20:16, 6. May 2021
Joined Oct 2019
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Weird... Open this link,…
Tue, 03/16/2021 - 11:51

Weird...

  1. Open this link, test your internet speed and tell us how fast your internet is:
    https://www.google.de/search?q=internet+speed+test&oq=internet
  2. Otherwise, turn on "Run Gradle in offline mode" in
    "Preferences / Gradle".