Can't setup a project at all

Started by 0TastyPie0 on Tue, 04/20/2021 - 12:05

Topic category: Help with MCreator software

Last seen on 21:41, 4. May 2021
Joined Apr 2016
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Can't setup a project at all
Tue, 04/20/2021 - 20:14 (edited)

I was trying to setup a new project in the latest snapshot of MCreator, but it fails. I couldn't figure out how to solve it myself, so I'm looking for some help.
Here's the log i received: https://pastebin.com/q2G1mjsa

Edited by 0TastyPie0 on Tue, 04/20/2021 - 20:14
Last seen on 21:41, 4. May 2021
Joined Apr 2016
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I did some further testing…
Tue, 04/20/2021 - 12:34

I did some further testing by installing the latest stable release as well, and trying to open one of my existing projects. It breaks as well, so it's not necessarily only an issue with the snapshot.

Last seen on 23:13, 28. Apr 2021
Joined Apr 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
The exact same error is also…
Tue, 04/20/2021 - 12:42

The exact same error is also appearing for me. I have tried combinations of restarting mcreator, deleting the gradle folder, and clearing the cache. Nothing works.

Last seen on 23:13, 28. Apr 2021
Joined Apr 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Progress (though it doesn't…
Tue, 04/20/2021 - 14:36

Progress (though it doesn't build, it fixes one error...)

Put this above the minecraft{ part of the build.gradle file:

repositories {
    maven { url = 'https://libraries.minecraft.net/' }
    mavenCentral()
    maven { url = 'https://maven.minecraftforge.net/' }
}

Last seen on 21:41, 4. May 2021
Joined Apr 2016
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I still haven't gotten this…
Tue, 04/20/2021 - 17:41

I still haven't gotten this to work. I've tried the following by now:
* Restarted my computer.
* Redownloaded MCreator.
* Updated my computer (which I don't do often).
* Updated JAVA (though I later learned we want JAVA JDK 8, so I reverted).
* Everything relevant explained here: https://mcreator.net/wiki/gradle-setup-errors#wiki-index-5
* Removed gradle caches (and restarted).

I've probably missed more that I've done already. Point is, it won't work. As I looked around the only potential explanation I found is that it could be is an error on the side of Forge servers, but I don't see a lot of people reporting on this recently. 

Let me clear up some things, that might help solve this:
* Opening ANY project (making a new or opening an old one) doesn't work, it breaks as soon as it loads those in.
* This is true for both latest stable- and snapshot release.

Anyway, any help is appreciated.

Last seen on 00:52, 27. Jun 2021
Joined Feb 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Also happening to me, when I…
Tue, 04/20/2021 - 19:43

Also happening to me, when I try to update things to the snapshot or when I try to make new workspaces in the snapshot. (Is there a way to upvote this because this is a big issue.

Last seen on 21:41, 4. May 2021
Joined Apr 2016
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I tried making a project…
Wed, 04/21/2021 - 11:53

I tried making a project again now, and now it works for some reason.
No clue why, I don't believe I did anything out of the ordinary...

Could it have been a server issue somewhere perhaps?