I can't go in a dimension I made, it worked perfectly fine until now

Started by Doom Slayer on Thu, 04/22/2021 - 22:57

Topic category: Troubleshooting, bugs, and solutions

Last seen on 13:34, 20. Jun 2021
Joined Jan 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I can't go in a dimension I made, it worked perfectly fine until now
Thu, 04/22/2021 - 22:57

Alright so, one of my dimensions worked very good until recently where it just stops working when creating a new world, I can't enter the portal at all. this started when I added a few more biomes to it. From what I know biomes shouldn't have a limit, right?

I need to know why, it's very weird, considering I've already made dimensions (in other mods) that could have a lot more than 10 biomes...

Here's some info if it's useful:

-459 mod elements so far

-6 dimensions

-10 biomes for the dimension that doesn't work

If someone knows why, could they tell me below? would be very appreciated.

Last seen on 13:34, 20. Jun 2021
Joined Jan 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
welp, I found out already…
Thu, 04/22/2021 - 23:13

welp, I found out already.

Turns out it was my "ocean" biome, I think I know why (have not confirmed yet), but it's probably the minimum height of the trees, it was set to 40 and max water depths was 50 (the maximum).