Forge crashes whenever I try to open my mod

Started by Superturtle495 on Mon, 07/12/2021 - 03:05

Topic category: Troubleshooting, bugs, and solutions

Last seen on 02:09, 20. Aug 2021
Joined Jul 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Forge crashes whenever I try to open my mod
Mon, 07/12/2021 - 03:05

Every time I try to run a mod, Forge crashes, and it says "Execution failed for task ':runclient'. I had successfully run one of these mods before, and literally nothing had been changed in my mod the first few times this happened. I should mention that I'm using the Mac version. How can I fix this?

You can find solutions to…
Mon, 07/12/2021 - 07:27

You can find solutions to similar problems in the knowledge base: https://mcreator.net/support/knowledgebase

One of the most successful methods for compile errors without workspace changes is deleting the gradle cache folder (I'm sure there is a tutorial for that in the KB)
If none of those methods work, post the entire console output to a website like pastebin and share the url here.

Last seen on 02:09, 20. Aug 2021
Joined Jul 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I checked responses to a few…
Mon, 07/12/2021 - 14:34

I checked responses to a few other people with similar issues, and they said to go to .mcreator > gradle > caches. In the gradle folder, there is only a "wrapper" folder, containing a jar file and a properties file.

Last seen on 02:09, 20. Aug 2021
Joined Jul 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Great news! I had to restart…
Tue, 07/13/2021 - 01:51

Great news! I had to restart my computer earlier today, and it uninstalled MCreator 2021.1 (which I installed after the problems began, hoping the new version would fix them). I reinstalled it just now, got my workspaces ready, and... it crashed while loading again. However, this time a notification came up saying I should just try to run it again, and it actually worked! It kind of worked out on its own, but thanks for your help!

Last seen on 02:09, 20. Aug 2021
Joined Jul 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
and within half an hour it's…
Tue, 07/13/2021 - 02:25

and within half an hour it's crashing again, back to square one.