Custom Entity Not Dropping Custom Loot Table

Started by its_spree2 on Sun, 07/18/2021 - 08:46

Topic category: Help with modding (Java Edition)

Last seen on 17:12, 20. Aug 2021
Joined Jul 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Custom Entity Not Dropping Custom Loot Table
Sun, 07/18/2021 - 08:46

For some reason my custom entity won't drop the items in my loot table. I've tried everything I've put 'entity/' in front of my entities name (but im not really sure if the entity's name is correct but I've tried every possibility), I've set my loot table up for the 2 items 50% weight each, I've tried putting no entity base and zombie entity base but it'll either drop nothing or just flesh from the zombie entity base. I don't really know hoe to solve this so help would be appreciated.

Last seen on 20:19, 17. Sep 2021
Joined Sep 2020
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
When you create a loot table…
Wed, 07/21/2021 - 09:06

When you create a loot table you have to do: 

entity/id of your entity

mod

entity

Last seen on 19:44, 7. Aug 2021
Joined Nov 2017
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
The_librarian, that doesn't…
Sat, 08/07/2021 - 12:28

The_librarian, that doesn't seem to work. I have the same issue, despite my loot table having the correct settings (i've even checked the entity id once more to see if it was correct), yet it doesn't work. The loot table just works if i grant it through a command to myself