No mobs spawning in my custom dimension

Started by Lcs128X on

Topic category: Help with modding (Java Edition)

Last seen on 14:28, 28. May 2024
Joined Dec 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
No mobs spawning in my custom dimension
Tue, 04/02/2024 - 14:17 (edited)

I made a custom dimension with a custom biome but for some reason only hostile mobs are spawning I have set the main block of the biome to grass material and the dimension has a natural and ambient lightsource the passive mobs are devined as creature the dimension also has a frozen top layer (I do not know if this can affect things) I just can't get passive mobs to spawn!

Edited by Lcs128X on Tue, 04/02/2024 - 14:17
Last seen on 14:28, 28. May 2024
Joined Dec 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Update: now hostile mobs…
Tue, 04/02/2024 - 13:53

Update: now hostile mobs also aren't spawning anymore 

Last seen on 14:28, 28. May 2024
Joined Dec 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Ok the hostile mobs are…
Tue, 04/02/2024 - 14:02

Ok the hostile mobs are spawning again as well as the water mobs but the creature mobs are still not spawning

 

Last seen on 14:28, 28. May 2024
Joined Dec 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I fixed it by setting the…
Tue, 04/02/2024 - 14:09

I fixed it by setting the mobs to ambient

Last seen on 14:28, 28. May 2024
Joined Dec 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
They are still ridiculously…
Tue, 04/02/2024 - 14:17

They are still ridiculously rare though and almost never spawn (this is only the passive mobs)