Error every time I make/export a mod

Started by Ackados on Wed, 12/14/2016 - 04:23

Topic category: Help with MCreator software

Last seen on 03:22, 19. Dec 2016
Joined Dec 2016
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Error every time I make/export a mod
Wed, 12/14/2016 - 04:23

Error

This error occures to every mod I make. Not sure why. I tested it in minecraft, and no-where does my block exist. It won't export to a zip or jar, because of this error. Why am I recieving this error? 

How do I fix it? Thanks!

Last seen on 13:43, 30. Nov 2018
Joined Nov 2016
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Sorry to say but if you get
Wed, 12/14/2016 - 08:43

Sorry to say but if you get this it means you did something you can't do, the only way to fix it is to look at the log or consol and see what made the error and remove that peice and make it again differently, their seems to be more than one way to skin a cat here so you may still be able to do what you want but you might have to find anouther way.. the reason it wont show up is because the jar it exports wont contain a file or anything in the file because when you get an error this program wont export the file if it has errors, possibly a safety feature? I know with C++ code you can hardcode your system by accident and completely ruin your computer I dont think thats possible here with java though so I dont really understand why they chose to do this when you can choose to ignore the error, like what if we want to see what it does anyway ay?

Last seen on 03:22, 19. Dec 2016
Joined Dec 2016
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
No need to apoligize. I just
Wed, 12/14/2016 - 23:59

No need to apoligize. I just got this program, and am not sure how to use it.. All I was trying to do was add a block. I began recording myself making the "test block mod" again, and for some reason, it worked. No errors. I don't think I changed anything. 

Well, I think the mod worked. I installed it to my mods folder as a jar, and installd forde 1.9 (An error kept saying it needed that version), but with that version of forge installed, I press play and it just tells me to press play again. :P I'll come back to modding later I think.

Last seen on 03:22, 19. Dec 2016
Joined Dec 2016
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
So Because the forge was not
Thu, 12/15/2016 - 00:59

So Because the forge was not working, I got a different MCreator. The error continues to show. Here are all the settings. http://imgur.com/a/obo8z  (Consol included at the end)

There are the steps on how I made the new block. Why will it still not export?

Version: 1.9.4

Forge: 1.9.4

Minecraft: 1.9.4

 

It won't export to the jar. What's the fix?

Thanks again.

Last seen on 13:43, 30. Nov 2018
Joined Nov 2016
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
So I just used same version
Thu, 12/15/2016 - 06:29

So I just used same version and tried to replicate this even down to the names you chose and nothing went wrong, I have had a few errors happen for no reason and shut the program down and reopened it and that has got rid of the error before, maybe try that or a factory reset? (and make sure java isn't running in you processes before restarting it) also I find if i dont goto the consol first and recompile before exporting i get errors sometimes that aren't actually their, I think its coz its already started a recompile when you try to export and starts a new recompile when that one is already half way through, the only thing i can think of is your block has a conflicting id with something but yea I'm not getting any errors when doing exactly what you did, so maybe just try again? or maybe change the spawning levels?

but yea that error your getting looks like its saying it cant find a .jar that MCreator is wanting to use to do the clean build scan? doesn't seem to be your block i dont think anyway? if your trying to use the run mincraft button in MCreator I would advise against that and just use your launcher and place your jar in the mods folder.. thats what I do coz that button never seems to load minecraft for me..

I'm new to this too, I thought that you had made an event on the block coz that's how your original post made it look, so I guess my original statement was wrong..

Last seen on 10:51, 12. Mar 2017
Joined Sep 2016
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Possible explanation
Thu, 12/15/2016 - 20:51

Possible explanation

I got this error a couple of times aswell in MCreator 1.7.1. This occurs when you create a mod from the GUI (where you can create your mod without having to do code), but MCreator does not register it properly in the 'Code' section. In the Code section the source code of your mod is stored and from here MCreator creates a mod. However, on some occasions, the GUI and NGUI (Non-Graphical User Interface, a.k.a. the source code) aren't synced with each other the way it should, if I may call it like that, and thus leads to the GUI not storing the code in the NGUI, since the NGUI thinks no mod was created and the GUI displays that a mod was created, very likely due to a programming error.

When you compile the mod, the compiler searches for mods in the GUI first and when it finds a mod in the GUI, it looks in the NGUI (code section) for the according code for the mod. When it doesn't find it, it puts out an error, even though it appears in the GUI. Usually the error occurs when compiler executes the command ':compileJava' (in the Console you can see what the compiler is doing).

You can fix this by closing and restarting MCreator and continue with what you was doing before the error occured (e.g. creating another mod to 'update' the Code section, like performing an update to a BUD in Minecraft). It may be wise to check regularly the 'Code' section if MCreator registered the mod after you've created one from the GUI. However, if it doesn't appear to register anything after you've restarted MCreator, try restarting your PC (or restarting MCreator again), or, ultimately, reinstall MCreator/factory reset MCreator.

I hope this helps you a bit ;).

Last seen on 13:38, 21. Aug 2018
Joined Oct 2016
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
This always happens to me too
Fri, 12/16/2016 - 15:40

This always happens to me too. I reinstalled MCreator and that seemed to fix it.

Last seen on 01:33, 25. Jul 2018
Joined Jun 2016
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
ive reinstalled it restarted
Thu, 07/20/2017 - 13:20

ive reinstalled it restarted it but it still doesnt work i hate this bug

Last seen on 11:18, 23. May 2020
Joined Apr 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
i have the same ERROR i'm…
Sun, 04/12/2020 - 12:53

i have the same ERROR i'm ser

arching now how to fix this BUG