Decompiling MineCraft Fails (MCreator 1.7.5)

Started by ShadowLink64 on Sat, 07/01/2017 - 15:48

Topic category: Bugs and solutions

Last seen on 01:47, 30. Jul 2019
Joined Jul 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Decompiling MineCraft Fails (MCreator 1.7.5)
Sat, 07/01/2017 - 15:48

I started up MCreator and it started setting up. After a while, it goes to "Task: Decompile MC" but fails. Here's the log:

   
Executing gradle command: cleanCache clean setupDecompWorkspace --refresh-dependencies
Microsoft Windows [Version 10.0.14393]
(c) 2016 Microsoft Corporation. All rights reserved.
C:\Pylo\MCreator175>cd forge
C:\Pylo\MCreator175\forge>SET "JAVA_HOME=C:\Pylo\MCreator175\jdk32\"
C:\Pylo\MCreator175\forge>SET JAVA_EXE=%JAVA_HOME%\bin\java.exe
C:\Pylo\MCreator175\forge>SET PATH=%JAVA_HOME%\bin\;%PATH%
C:\Pylo\MCreator175\forge>gradlew -Dorg.gradle.jvmargs="-Xms512m -Xmx1024m" cleanCache clean setupDecompWorkspace --refresh-dependencies 
This mapping 'snapshot_20161220' was designed for MC 1.11! Use at your own peril.
#################################################
         ForgeGradle 2.2-SNAPSHOT-f0ba31b        
  https://github.com/MinecraftForge/ForgeGradle  
#################################################
               Powered by MCP unknown               
             http://modcoderpack.com             
         by: Searge, ProfMobius, Fesh0r,         
         R4wk, ZeuX, IngisKahn, bspkrs           
#################################################
:cleanCache
:clean UP-TO-DATE
:deobfCompileDummyTask
:deobfProvidedDummyTask
:getVersionJson
:extractUserdev
:extractDependencyATs SKIPPED
:extractMcpData
:extractMcpMappings
:genSrgs
:downloadClient
:downloadServer
:splitServerJar
:mergeJars
:deobfMcSRG
Applying SpecialSource...
Applying Exceptor...
:decompileMc
Error occurred during initialization of VM
Could not reserve enough space for 3145728KB object heap
:decompileMc FAILED
FAILURE: Build failed with an exception.
* What went wrong:
Execution failed for task ':decompileMc'.
> Process 'command 'C:\Pylo\MCreator175\jdk32\bin\java.exe'' finished with non-zero exit value 1
* Try:
Run with --stacktrace option to get the stack trace. Run with --info or --debug option to get more log output.
BUILD FAILED
Total time: 5 mins 54.582 secs
C:\Pylo\MCreator175\forge>
Task completed with return code 0 in 355814 milliseconds

Note: I'm using a version of minecraft that has an older version of the launcher due to the fact that I refuse to get the windows 10 edition, if that affects anything. Also, I have the recommended version of forge for 1.11.2.

Last seen on 23:11, 12. Jul 2019
Joined Jun 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Do you have enough memory? I
Wed, 07/05/2017 - 17:48

Do you have enough memory? I the log it shows:

Could not reserve enough space for 3145728KB object heap​.

​That could be the problem.

Last seen on 10:22, 17. Jan 2020
Joined Aug 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
The same is happening to me
Thu, 08/03/2017 - 00:47

The same is happening to me and i have not found a way to fix it, I have no idea of what to do either.

Last seen on 12:15, 25. Aug 2020
Joined Jul 2014
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Same thing happens to me too.
Thu, 08/03/2017 - 09:39

Same thing happens to me too. HELP US FINALLY!!!!!

Last seen on 20:08, 24. Nov 2020
Joined Dec 2014
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
RE:Do you have enough memory? I
Wed, 08/09/2017 - 18:01

@#1 It actually means you need more RAM (over 4GB to be exact).

Last seen on 14:48, 10. Nov 2018
Joined Jul 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
RE:RE:Do you have enough memory? I
Wed, 08/09/2017 - 22:28

@#1.1 thats only if you have a powerful PC, u need to LOWER the RAM amount if your running a poor PC

Last seen on 23:11, 12. Jul 2019
Joined Jun 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
RE:Same thing happens to me too.
Mon, 08/14/2017 - 14:51

@#3 Try getting a different version!

Last seen on 20:08, 24. Nov 2020
Joined Dec 2014
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
RE:RE:Same thing happens to me too.
Tue, 08/15/2017 - 11:38

@#1.1.1 I mean you need to use the 64-bit version and allocate more RAM to the program.

Last seen on 20:08, 24. Nov 2020
Joined Dec 2014
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
RE:RE:RE:Same thing happens to me too.
Tue, 08/15/2017 - 11:39

@#1.1.1.1 Since the latest version is unstable in the 32-bit version.