Textures don't show up when created/uploaded

Started by VarientGalaxy on Sat, 02/02/2019 - 07:42

Topic category: Bugs and solutions

Last seen on 04:58, 8. Feb 2019
Joined Mar 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Textures don't show up when created/uploaded
Sat, 02/02/2019 - 07:42

Hello, I am having a problem where whenever I create a texture, it wont show up. It happens to both both textures and item textures, is there any fix?

P.S I am using MCreator v.1.8.2 for windows (64bit).

Last seen on 04:58, 8. Feb 2019
Joined Mar 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
It happens to both block…
Sat, 02/02/2019 - 07:44

It happens to both block textures and item textures*

Last seen on 04:58, 8. Feb 2019
Joined Mar 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I'm not sure if I can, I've…
Sun, 02/03/2019 - 07:24

I'm not sure if I can, I've just tried to record the issue, but the video quality is not in your expectations, I have tried changing the OBS settings, but it wont work. I'm very sorry for the inconvenience

Last seen on 04:58, 8. Feb 2019
Joined Mar 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
What I mean by that is that…
Sun, 02/03/2019 - 07:26

What I mean by that is that the video quality is good, the pixels are great, but the video smoothness isn't good, and it skips multiple frames.

Last seen on 07:30, 26. Oct 2020
Joined Apr 2010
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
This should not be a problem…
Sun, 02/03/2019 - 10:33

This should not be a problem, I just need to get a general idea of what is happening and video is the best way to do this in 100% objective way.

Last seen on 04:58, 8. Feb 2019
Joined Mar 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
So like when I go to create…
Wed, 02/06/2019 - 05:10

So like when I go to create a new item, I give it it's name and stuff, next I want to make a texture from scratch, I draw it, then I go to save the texture under an item texture, but when I exit and go to use it, I feel like MCreator may have failed to create the texture, as when I go equip it, it looks like if I never created it!? I just tried uninstalling MCreator and reinstalling, but that didn't work either.

Last seen on 15:43, 7. Feb 2019
Joined Jul 2016
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I have same issue.
Wed, 02/06/2019 - 21:34

I have same issue.

Last seen on 04:58, 8. Feb 2019
Joined Mar 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I think I got it. I'm pretty…
Thu, 02/07/2019 - 06:59

I think I got it. I'm pretty sure it has to do with me cancelling a gradle. (is that correct?) because it did work before I cancelled it. But I'm not entirely sure.

Last seen on 04:58, 8. Feb 2019
Joined Mar 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Okay, I've done a few more…
Fri, 02/08/2019 - 05:01

Okay, I've done a few more tests and I think I actually got it! It does have to do with canceling gradles.