I want to have a tool set a mob on fire for 1 second

Started by fishbowl_super on Sun, 07/21/2019 - 21:28

Topic category: Help with MCreator's application

Last seen on 16:42, 11. Aug 2019
Joined Jul 2019
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
I want to have a tool set a mob on fire for 1 second
Sun, 07/21/2019 - 21:28

I'm brand new to coding so I'm not quite sure what I'm doing, and there is a lot of stuff to look at in the procedures menu. What I'm trying to do is create a set of special tools that will set a mob on fire for 1 second when attacked. How would I go about doing this?

I've tried it with the way I could figure it, but it will set the mob on fire until it dies from it, and will happen with any item that I attack it with.

Last seen on 17:49, 4. Aug 2019
Joined Nov 2018
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
There is a procedure block…
Mon, 07/22/2019 - 07:49

There is a procedure block called " set entity on fire for () seconds".

Last seen on 16:42, 11. Aug 2019
Joined Jul 2019
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
Yes, that is the one I've…
Mon, 07/22/2019 - 12:17

Yes, that is the one I've been using. I have it set like so:

Item Effect Procedure
However, this just makes it so whatever I attack is set on fire until it dies, and it will happen with any item/block, even though this procedure is linked to the weapon through the events section of item creation. I can't seem to find anything in the menus to link this to a specific item, and then I have to fix how long it is on fire for. That's what I'm trying to do.

Last seen on 17:49, 4. Aug 2019
Joined Nov 2018
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
Fishbowl! You need to remove…
Mon, 07/22/2019 - 18:09

Fishbowl! You need to remove the event trigger! "Entity attacked" makes any entity that is attacked get set on fire! Make this have no trigger.

For the fire I'm honestly not sure why it isn't working.

Last seen on 16:42, 11. Aug 2019
Joined Jul 2019
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
Okay, I removed the "entity…
Mon, 07/22/2019 - 18:22

Okay, I removed the "entity attacked" trigger and it works on just the tools now and also the fire has fixed itself too! Thank you for your kind help :)

Last seen on 17:49, 4. Aug 2019
Joined Nov 2018
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
You're welcome.
Wed, 07/24/2019 - 19:54

You're welcome.