"Enable lake" option is broken

Started by Squishybrick on Sat, 11/02/2019 - 19:34

Topic category: Bugs and solutions

Last seen on 04:50, 10. Nov 2019
Joined Sep 2019
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
"Enable lake" option is broken
Sun, 11/03/2019 - 12:23 (edited)

when making a biome, the "enable lakes" checkbox option doesn't work.

Lakes (those square shaped pools of water usually embedded in the ground) still appear regardless if the option is enabled or not.

Please, please, please fix this. I won't even complain about the other critically lacking features, just please fix this one thing FIRST..

Edited by Squishybrick on Sun, 11/03/2019 - 12:23
Last seen on 21:42, 5. Dec 2019
Joined Aug 2019
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
Multiple generation features…
Sun, 11/03/2019 - 11:11

Multiple generation features currently aren't bound to the biomes they are in. If you have a mountain biome, then that mountain will generate in every biome occasionally. Disabling lakes in every biome in your dimension May prevent lakes from spawning but I haven't tested it myself.

Last seen on 04:50, 10. Nov 2019
Joined Sep 2019
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
The first half of your…
Sun, 11/10/2019 - 04:50

The first half of your statement doesn't really pertain to my stated issue.

I'm not talking about dimensions, I'm saying that the lakes generate in biomes regardless of the "enable lakes" option is enabled or not.

Surely if the check-box option is not checked, that would mean the biome should NOT spawn with lakes.

Or is this some kind of engrish that I'm not getting? Does that option mean something else and was mis-translated?