Where is select structure for trees?

Started by MMG on Fri, 02/14/2020 - 16:19

Topic category: Help with modding

Last seen on 12:11, 9. Apr 2020
Joined Oct 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Mods of the week:
  • Forum topics:
  • Comments:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Invalid tickets:
Where is select structure for trees?
Fri, 02/14/2020 - 16:19

I cant see it here

I used structures for my biomes until I noticed all biomes have vanilla tree? I checked mcreator and it seems feature was removed. Please help me with this. My biomes need to have trees

0Upvote this forum topic
Last seen on 23:53, 8. Apr 2020
Joined Apr 2014
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Mods of the week:
  • Forum topics:
  • Comments:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Invalid tickets:
This feature was removed…
Fri, 02/14/2020 - 16:57

This feature was removed because it was pontless since you can just use Structure generation Mod element

0Upvote this forum topic
Last seen on 13:24, 7. Apr 2020
Joined Nov 2019
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Mods of the week:
  • Forum topics:
  • Comments:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Invalid tickets:
Use the structure element to…
Fri, 02/14/2020 - 17:30

Use the structure element to spawn trees and select 0 trees per chunk in your custom biome element.

0Upvote this forum topic
Last seen on 12:11, 9. Apr 2020
Joined Oct 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Mods of the week:
  • Forum topics:
  • Comments:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Invalid tickets:
but I cant make more than 1…
Fri, 02/14/2020 - 18:47

but I cant make more than 1 of structures spawn on one chunk.I would have to make structure elemnt 5 times for more dense biomes

0Upvote this forum topic
Last seen on 13:24, 7. Apr 2020
Joined Nov 2019
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Mods of the week:
  • Forum topics:
  • Comments:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Invalid tickets:
you can just duplicate it
Fri, 02/14/2020 - 20:20

you can just duplicate it

0Upvote this forum topic
Last seen on 12:11, 9. Apr 2020
Joined Oct 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Mods of the week:
  • Forum topics:
  • Comments:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Invalid tickets:
I did it and my biome looked…
Fri, 02/14/2020 - 20:23

I did it and my biome looked completely different https://imgur.com/a/N3ZZ8bU

0Upvote this forum topic
Last seen on 13:24, 7. Apr 2020
Joined Nov 2019
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Mods of the week:
  • Forum topics:
  • Comments:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Invalid tickets:
You have to set the amout of…
Fri, 02/14/2020 - 20:49

You have to set the amout of trees per chunk to 0 in the biome element (if you wan't to stop them from spawning). Also, the "garbage" has a different grass color, so is it possible that this is another biome? (sorry for my bad english)

0Upvote this forum topic
Last seen on 13:24, 7. Apr 2020
Joined Nov 2019
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Mods of the week:
  • Forum topics:
  • Comments:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Invalid tickets:
*want
Fri, 02/14/2020 - 20:49

*want

0Upvote this forum topic
Last seen on 12:11, 9. Apr 2020
Joined Oct 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Mods of the week:
  • Forum topics:
  • Comments:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Invalid tickets:
Its same biome. Also I…
Fri, 02/14/2020 - 20:55

Its same biome. Also I already put 0 into the trees per chunk before taking screenshots ans they are generatin even then. I dont know what is hapening but most of my biomes are ruined by random oak trees

 

0Upvote this forum topic
Last seen on 01:56, 22. Feb 2020
Joined Feb 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Mods of the week:
  • Forum topics:
  • Comments:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Invalid tickets:
Yeah, it still generates a…
Sat, 02/15/2020 - 01:26

Yeah, it still generates a few even if you set it to zero. But you can choose "custom trees" and set all the blocks to air. :D I'm not sure how to solve the "garbage", though. That looks really weird...

0Upvote this forum topic
Last seen on 12:11, 9. Apr 2020
Joined Oct 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Mods of the week:
  • Forum topics:
  • Comments:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Invalid tickets:
That garbage is same biome…
Sat, 02/15/2020 - 08:26

That garbage is same biome but without trees even when I enabled my structure trees. Somehow no tree spawned there. That leaves on ground is another structure by the way

0Upvote this forum topic