[Solved] Custom Teleporter

Started by FanelLore on Sat, 06/27/2020 - 02:18

Topic category: Help with modding (Java Edition)

Last seen on 03:02, 31. Oct 2020
Joined Feb 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
[Solved] Custom Teleporter
Mon, 07/13/2020 - 20:14 (edited)

   So for my mod I'm working on (Or mods, for that matter) I'm trying to make an item that upon right click teleports the player to their spawn point (Where they respawn, not the actual original spawn point). I tried making it so that upon right click, provided that the player has the teleportation item & the item that it consumes, then it will switch the dimension to surface. This doesn't work quite right because that won't allow it to teleport the player to a custom dimension where you can set your spawn point. 

   Does anyone know how to make it so that it literally just teleports the player directly to their spawn point, regardless which dimension? Thanks in advance ;)

 

Edited by FanelLore on Mon, 07/13/2020 - 20:14
Last seen on 13:04, 30. Oct 2020
Joined Mar 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Maybe North West Trees…
Sat, 06/27/2020 - 17:48

Maybe North West Trees Gaming’s video can help with that?

Last seen on 03:02, 31. Oct 2020
Joined Feb 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I will check it out for sure…
Sat, 06/27/2020 - 18:20

I will check it out for sure! thanks for the suggestion

Last seen on 08:28, 9. Oct 2020
Joined Jul 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
You could maybe try running…
Sat, 07/25/2020 - 00:41

You could maybe try running the minecraft command: /execute in minecraft:surface run tp @p x y z

The "x y z" would be your spawn coordinates.

Last seen on 03:02, 31. Oct 2020
Joined Feb 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Yes, it is possible.
Wed, 09/23/2020 - 22:15

Yes, it is possible.

Last seen on 10:01, 31. Oct 2020
Joined Jun 2015
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
why would you do a command?…
Thu, 09/24/2020 - 09:41

why would you do a command? Inside procedure it's complicated and there's already a procedure block to do that. It's "Move event/target entity to x y z"

Last seen on 08:28, 9. Oct 2020
Joined Jul 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Because OP needs to be in…
Thu, 09/24/2020 - 17:32

Because OP needs to be in the right dimension. You could do it with procedures if you'd like of course, but I've had troubles with switching dimensions using procedures and I know using an "execute in run" command works exactly how OP needed.