Custom forest biome generates without trees

Started by Azarilh on Sun, 01/10/2021 - 19:28

Topic category: Help with MCreator software

Last seen on 22:55, 24. Feb 2021
Joined Jun 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Custom forest biome generates without trees
Sun, 01/10/2021 - 19:44 (edited)

I've created a few biomes, some with one custom tree per chunk, and they work as expected, two forest biomes that should have plenty of trees but generate zero, they also don't generate tall grass and berry bushes as expected. If i set 1 tree per chunk for the custom plains biome, the biome generates the trees as epected too, so i tried to duplicate that biome, rename the duplicates to forest-something and increase trees and again the trees don't generate in the forest biomes. I'm confused.

I'm using EAP 52319 for 1.16.4.

Edited by Azarilh on Sun, 01/10/2021 - 19:44
Last seen on 17:03, 25. Feb 2021
Joined Apr 2010
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
[FG 1.16.4] Custom biome…
Mon, 01/11/2021 - 15:32
  • [FG 1.16.4] Custom biome underground and ground blocks need forge:dirt Blocks tag for custom trees to generate
Last seen on 06:56, 22. Feb 2021
Joined Jan 2017
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
  how do you have to write…
Thu, 01/14/2021 - 18:18

 

how do you have to write it to make it work

Last seen on 22:55, 24. Feb 2021
Joined Jun 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
It was just a bug. Couldn't…
Thu, 01/28/2021 - 00:15

It was just a bug. Couldn't generate trees if the biomes had berry bushes. Now it works.