How to replace Villagers and Thier Village

Started by Skiizy on Mon, 04/12/2021 - 09:39

Topic category: Help with MCreator software

Last seen on 01:11, 13. May 2021
Joined Mar 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
How to replace Villagers and Thier Village
Mon, 04/12/2021 - 09:39

Is it Possible to Replace Vanilla villagers and their village structures?

Last seen on 01:11, 13. May 2021
Joined Mar 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Can I make a datapack and go…
Tue, 04/13/2021 - 02:21

Can I make a datapack and go along with the mod? or do I have to Do it Seperatley?

 

Last seen on 06:45, 13. May 2021
Joined Jun 2020
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
How do you mean that, pleas…
Thu, 04/15/2021 - 09:47

How do you mean that, pleas tell us more so we can help you.

Last seen on 06:45, 13. May 2021
Joined Jun 2020
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Also that answer was not…
Thu, 04/15/2021 - 09:48

Also that answer was not helpfull XD you have to tell him more and not: Data packs!

Last seen on 01:11, 13. May 2021
Joined Mar 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
like replace the villagers…
Thu, 04/15/2021 - 14:38

like replace the villagers house is that possible with mcreator? like your custom house will replace a villagers house 

 

Last seen on 06:45, 13. May 2021
Joined Jun 2020
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I THINK (it is not proved!!!…
Thu, 04/15/2021 - 16:03

I THINK (it is not proved!!!) you have to go to the Strukture (in the normal .minecraft Folder) folder and than search for the Village. Than you can make you strukture and past it into the Structure->Village Folder(or something like that idk), because I think Minecraft have many Villager House Structures in their Village Folder or so and their spawn randomly one of them. So if it is right what I said (I don't tested it out!) than you can past you Village Structure in there and it will spawn in random Villages, but again, if it is right it will not spawn in every Village! (I think all thees thinks that I have listed, so try it out, usualy it works!)

Hope could help you and you could understand me. Sorry for my bad English! :P

Last seen on 01:11, 13. May 2021
Joined Mar 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
thanks for responding man…
Fri, 04/16/2021 - 00:12

thanks for responding man and I will definitely try it out  im just gonna make a backup

 

 

Last seen on 05:45, 19. Apr 2021
Joined Apr 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I don’t think this will work…
Fri, 04/16/2021 - 05:04

I don’t think this will work since if you will just replace structure of the house:

1. Isn’t structures are saved inside minecraft’s version jar file? And as I know this is jar modding which is bad. 
 

So like Goldorion said use data packs.
https://minecraft.fandom.com/wiki/Data_Pack

And also..

There is no need in creating new data pack since mod IS data pack just with code.

 

 

Last seen on 01:11, 13. May 2021
Joined Mar 2021
Points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
so I  can still replace…
Fri, 04/16/2021 - 06:32

so I  can still replace villagers house right?