Unusually High Ram usage

Status
Works as designed
Type
Product/platform
MCreator/Windows
Priority
Normal
Issue description

I'm currently working on a mod, and I've been running the mod with the built-in server thing that MCreator has for testing. While using that the RAM usage is well under 1 GB, maybe spiking to 1 and a half GB, as well the server shows that the mod is the correct version. As soon as I export it however, Trying to connect to any server with the same version of the mod shows that it's not the same version, and servers running the mod hit over 6gb of ram usage. I'm not sure if this is something that I'm doing wrong, or if something's going wrong on the export.

I have attached my workspace file to this as well, I've had to upload it to google drive because the workspace is too big to attach here : Google Drive Link

Issue comments

RAM usage greatly depends on what your mod does. If you spawn many structures or add many world gen features, it will surely increase RAM, and it could do it a lot.

Another thing to look for is tick events, make sure they are as lightweight as possible.

Trying to connect to any server with the same version of the mod shows that it's not the same version

Could you show this message?

Incompatible FML modded server sound like a problem in Forge versions or mod not installed on server/client.

Check this, also check server logs, maybe mod is not loading or you did not install mod on server side.

For RAM, it is likely this:

RAM usage greatly depends on what your mod does. If you spawn many structures or add many world gen features, it will surely increase RAM, and it could do it a lot.



Donate to MCreator

By donating to developers you can speed up development, as with more resources, we can dedicate more time to MCreator. It is a free project made by developers working on it in their free time.