Texture completely broken (SOLVED)

Started by davtov on Thu, 12/12/2019 - 18:30

Topic category: Help with MCreator's application

Last seen on 14:29, 26. Jan 2020
Joined Dec 2019
User points:

User statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Mods of the week:
Texture completely broken (SOLVED)
Thu, 01/02/2020 - 13:00 (edited)

I made a model with blockbench and the model works perfectly. I also exported the texture from Blockbench and I used the texture with the model in MCreator and it is simply not working. The texture is either the purple and black missing texture thing or a mix of the missing texture and my texture, just a zoomed out version, please help!

Edited by davtov on Thu, 01/02/2020 - 13:00
0Upvote this forum topic
Last seen on 19:16, 29. Jan 2020
Joined Apr 2010
User points:

User statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Mods of the week:
The solution to this problem…
Fri, 12/13/2019 - 08:42

The solution to this problem and many other problems can be found in our knowledge base: https://mcreator.net/support/knowledgebase Please check the knowledge base before opening a new topic on the issue which has a known fix.

0Upvote this forum topic
Last seen on 14:29, 26. Jan 2020
Joined Dec 2019
User points:

User statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Mods of the week:
Apologies for the late reply…
Wed, 01/01/2020 - 22:42

Apologies for the late reply, but I checked the Knowledgebase and none of the solutions seem to work. I still cannot fix my texture, any other advice?

0Upvote this forum topic
Last seen on 19:16, 29. Jan 2020
Joined Apr 2010
User points:

User statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Mods of the week:
Then upload model code on…
Thu, 01/02/2020 - 09:05

Then upload model code on pastebin and link it here.

0Upvote this forum topic
Last seen on 14:29, 26. Jan 2020
Joined Dec 2019
User points:

User statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Mods of the week:
Here you go, I hope I did it…
Thu, 01/02/2020 - 12:24

Here you go, I hope I did it right. https://pastebin.com/XsWrUx5u

0Upvote this forum topic
Last seen on 19:16, 29. Jan 2020
Joined Apr 2010
User points:

User statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Mods of the week:
Please paste the contents of…
Thu, 01/02/2020 - 12:38

Please paste the contents of the console tab when you see a broken texture as the model seems fine.

One thing to check is that all model textures are square in size (16x16, 32x32, ...).

0Upvote this forum topic
Last seen on 14:29, 26. Jan 2020
Joined Dec 2019
User points:

User statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Mods of the week:
The texture is 32x32, so…
Thu, 01/02/2020 - 12:54

The texture is 32x32, so that can't be the issue. When do I need to paste the console tab? I mean, after exporting the mod, or..?

0Upvote this forum topic
Last seen on 14:29, 26. Jan 2020
Joined Dec 2019
User points:

User statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Mods of the week:
I just solved the issue…
Thu, 01/02/2020 - 13:00

I just solved the issue. Turns out, I forgot to add both Parts to the texture mapping and only added one. I'm sorry for wasting your time.

0Upvote this forum topic