Textures not correctly showing in workspace

Started by TNU2002 on Sun, 03/08/2020 - 01:43

Topic category: Bugs and solutions

Last seen on 06:14, 9. Oct 2020
Joined Jul 2016
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Textures not correctly showing in workspace
Sun, 03/08/2020 - 01:43

For some reason, my textures look different in the workspace than when viewed alone. It's confusing sometimes because I have to check if the right textures are chosen for everything.

Comparison of sword when viewed in workspace vs alone - one is different and less saturated

Last seen on 06:14, 9. Oct 2020
Joined Jul 2016
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I'll try to explain what I…
Sun, 03/08/2020 - 03:10

I'll try to explain what I did in steps:

  1. Start a new project/workspace
  2. Create new material pack
  3. Delete the premade textures
  4. Import my own custom textures with names like topaz_sword, topaz_pickaxe, topaz boots, topaz, etc.
  5. Workspace picture displays old premade textures instead of my custom ones

I'll attach another photo which makes my issue appear more obvious

Comparison of axe. One is blue and one is green.

Last seen on 04:38, 20. Oct 2020
Joined Jun 2019
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
That does not affect the…
Sun, 03/08/2020 - 04:17

That does not affect the texture in game so it it's a minor issue

But yeah it's weird