Custom Java model turning invisible.

Started by TwixDestroyer on Thu, 05/07/2020 - 09:15

Topic category: Help with MCreator software

Last seen on 21:22, 2. Jun 2020
Joined May 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Comments:
Custom Java model turning invisible.
Thu, 05/07/2020 - 09:15

When I spawn my creature in, he only has a hitbox and you can see right through him. How can I fix this?

Last seen on 02:04, 13. Jul 2020
Joined Mar 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Comments:
Did you use Blockbench? Did…
Thu, 05/07/2020 - 15:00

Did you use Blockbench?

Did you make a valid texture?

Did you put any of the cubes in a group? (in the modeler)

Last seen on 01:40, 23. May 2020
Joined May 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Comments:
I'm having the same problem…
Wed, 05/13/2020 - 05:19

I'm having the same problem.

I did use Blockbench, I did make a texture, and I did not put any of the cubes in a group.

I imported the model and the texture into MCreator, and I used them both when creating the entity.

The model has 5 cubes by the way.

Last seen on 02:04, 13. Jul 2020
Joined Mar 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Comments:
Aha! I know the problem! I…
Wed, 05/13/2020 - 11:56

Aha! I know the problem! I had it too. For some reason, starting with version 3.5.0, all cubes in the model has to be in a group.

And I would put and the groups in one big group, just in case. Also, without any groups, your model won’t animate.

Last seen on 01:40, 23. May 2020
Joined May 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Comments:
Thank you that worked.
Wed, 05/13/2020 - 22:09

Thank you that worked.