Why does MCreator lag my laptop even after I close it?

Started by Dr. Every on Tue, 09/08/2020 - 06:01

Topic category: Help with MCreator software

Last seen on 21:33, 26. Sep 2020
Joined Aug 2019
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Why does MCreator lag my laptop even after I close it?
Tue, 09/08/2020 - 06:01

So I downloaded MCreator and my laptop lags a bit afterwards even after I close it.  My laptop never used to lag until I installed MCreator and ran it.  Why does this happen?

Last seen on 11:45, 24. Oct 2020
Joined Sep 2019
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
It might still be running in…
Tue, 09/08/2020 - 08:30

It might still be running in the background. Have you checked task manager? What are your computer specs

Last seen on 21:33, 26. Sep 2020
Joined Aug 2019
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Processor: Intel Core i5…
Tue, 09/08/2020 - 09:04

Processor: Intel Core i5-4210U 1.70GHz 2.40GHz

RAM: 8.00 GB

System Type: 64-bit OS (Windows 10), x64-based processor

Graphics: Intel HD Graphics 4400 4184MB Dynamic Video Memory

Last seen on 11:38, 23. Sep 2020
Joined Apr 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Could be because MCreator is…
Tue, 09/08/2020 - 12:02

Could be because MCreator is still running in the background, this happens to me and everytime I quit MCreator I find the JDK library still running, check your task manager, that might help.

Last seen on 21:33, 26. Sep 2020
Joined Aug 2019
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Thanks, that seems to have…
Tue, 09/08/2020 - 19:18

Thanks, that seems to have been my problem.