HELP Custom Crafting GUI not working

Started by alexanderniebuhr on Mon, 01/01/2018 - 11:23

Topic category: Bugs and solutions

Last seen on 11:22, 1. Jan 2018
Joined Jan 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
HELP Custom Crafting GUI not working
Mon, 01/01/2018 - 11:23

Hey Folks,

i tried to setup a custom crafting table and everything works fine with the GUI with Slots, expect one thing.
And this is the Outputslot. The 'Place Item in GUI Slot' works just fine, but if I try to take it with my mouse it dissappears fully. I also looked up any Post about this topic, but there was no really helpful fix?

The second Bug is that the Game breaks with MC 1.12.2 when I try to shift-click in my Inventory. This worked in MCreator 1.7.4 and MC 1.10.2 perfectly. But with MCreator 1.7.6 it is broken. Any fixes here?

Cheers
Alex

Last seen on 02:41, 25. Nov 2020
Joined Nov 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I'm having this same problem…
Sat, 11/17/2018 - 20:57

I'm having this same problem and I'm on the latest version.

Last seen on 02:41, 25. Nov 2020
Joined Nov 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I actually just figured out…
Tue, 12/04/2018 - 01:04

I actually just figured out how to fix the first problem but there is one problem with it: I think you will need to update to 1.8.1 .

Go into block actions. Second, instead of using "Place Item in GUI Slot" use "Set in slot of block at X: Y: Z: if it has inventory".

 

(I left out all choice made things out of the block I said)