Error message on export

Started by Box-o-Blox on Tue, 07/31/2018 - 01:39

Topic category: Help with MCreator software

Last seen on 14:55, 9. Aug 2018
Joined Jul 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Error message on export
Tue, 07/31/2018 - 01:39

Hi all, first message, first try with Mcreator and first error :D looking for a bit of understanding and guidance.
I built a model using Blockbench and it's (java) export plugin to build a shark model.
Using Mcreator to try and turn this into a mob i get the following message (over and over again) for what seems to be every line of code for the model.

C:\Pylo\MCreator179\forge\build\sources\main\java\mod\mcreator\mcreator_shark.java:64: error: not a statement
this.0.setRotationPoint(14.02322F, 4.7F, 7.07678F);
^
C:\Pylo\MCreator179\forge\build\sources\main\java\mod\mcreator\mcreator_shark.java:64: error: ';' expected
this.0.setRotationPoint(14.02322F, 4.7F, 7.07678F);

This is just the first 2 lines of code and from there on it's the same thing over and over for each cube/part

I am not a java coder :(  but can tell that something isn't a statement and seems to be missing a ' ; '

If anyone has the know how, please show me what i am missing and where i can correct it.

Thanks in advance
Bob

Last seen on 13:11, 22. Feb 2019
Joined Nov 2015
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
I created a sample biped…
Tue, 07/31/2018 - 09:53

I created a sample biped model with rotated arms in Techne and i got something different from Blockbench gave to you (the main difference is that the Techne model worked).

Here's the code:

public static class ModelModel extends ModelBase
{
   //code...
   rightarm = new ModelRenderer(this, 40, 16);
   rightarm.addBox(-3F, -2F, -2F, 4, 12, 4);
   rightarm.setRotationPoint(-5F, 2F, 0F);
   rightarm.setTextureSize(64, 32);
   rightarm.mirror = true;
   setRotation(rightarm, 1.821752F, -0.9666439F, 0.9666439F);
   leftarm = new ModelRenderer(this, 40, 16);
   leftarm.addBox(-1F, -2F, -2F, 4, 12, 4);
   leftarm.setRotationPoint(5F, 2F, 0F);
   leftarm.setTextureSize(64, 32);
   leftarm.mirror = true;
   setRotation(leftarm, -0.0743572F, -1.59868F, 1.33843F);
   //code...
}

You may try to make the same model in Techne.

Last seen on 13:11, 22. Feb 2019
Joined Nov 2015
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
P.S. You also must notice…
Tue, 07/31/2018 - 09:57

P.S. You also must notice that you'll need to animate Techne models by yourself, just importing a little simple code there and a MathHelper import.

Last seen on 00:21, 11. Aug 2019
Joined Aug 2013
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
You had named your model…
Tue, 07/31/2018 - 15:03

You had named your model part just by a number. On the model import the parts are stored in variables named after them. And in Java ( And pretty much also in all other programming languages) a number itself can not be a variable name as it has already a value on its own.

Last seen on 14:55, 9. Aug 2018
Joined Jul 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Hi Delofon and thanks for…
Tue, 07/31/2018 - 15:14

Hi Delofon and thanks for the advice, i can't find Techne anywhere, except a couple of dodgy looking sites, nothing official. :(

Last seen on 14:55, 9. Aug 2018
Joined Jul 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Hi Nuparu00 I am guessing…
Tue, 07/31/2018 - 15:18

Hi Nuparu00
I am guessing you mean 'this.0' as the model part?
I find it very strange because when building, every single part had a different name. I am wondering if Blockbench can't handle the java export

Last seen on 14:55, 9. Aug 2018
Joined Jul 2018
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Delofon, i don't know how to…
Tue, 07/31/2018 - 15:29

Delofon, i don't know how to edit post's here (no button) so i am wasting space and time by just correcting myself with a new message.
On another thread here i found this:
https://mcreator.net/forum/37531/tutorial-how-download-techne-2017

I will give it a try

Last seen on 13:11, 22. Feb 2019
Joined Nov 2015
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Forum topics:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • MCreator plugins:
  • Comments:
Bob (or Box-o-Blox), you…
Wed, 08/01/2018 - 16:55

Bob (or Box-o-Blox), you could use Tabula mod for Minecraft instead of Techne - Tabula is actually the same as Techne. Also, your mob is called Shark, right? You could use MCAnimator for modelling and animating shark - but, i'll be honest - i don't know what MCAnimator actually is.