Some bugs found in the new snapshot

Started by Goldorion on Sun, 11/17/2019 - 19:20

Topic category: Bugs and solutions

Last seen on 17:32, 13. Dec 2019
Joined Aug 2016
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
Some bugs found in the new snapshot
Sun, 11/17/2019 - 21:56 (edited)

Hi,

I was making my mod with the new snapshot, and I discovered some bugs.

 

- Option to spawn Village has disappeared in Biome Element.

- Plant Type is on "Desert" by default when we have created the plant before importing in the snapshot.

- Some textures are ereased when old workspace are imported in this snapshot.

- Some textures are invisble, but we can choose them (Only after to have imported a workspace fromn older version)

- "Spawn all entities" has disappeared.

- We can't change dimension id. http://image.noelshack.com/fichiers/2019/46/7/1574013920-dimension-id.p…

- When the game is running, MCreator is almost always freezing, and we have to restart it.

- When we create a new element in custom GUI, we can't create a procedure to link it at  the element. We can only choose a procedure already existing.

 

(I used the same workspace that on my ticket.)

Edited by Goldorion on Sun, 11/17/2019 - 21:56
0Upvote this forum topic
It never really worked, we…
Mon, 11/18/2019 - 16:11
  1. It never really worked, we will remake this system in the future
  2. Is this still happening, I thought this was fixed with new snapshot
  3. Textures erased? Like broken or erased from disk? Keep in mind that you need to properly import textures, placing them in resources folder will not guarantee you they will be preserved
  4. Do they use custom models? Make sure texture names are valid too, 1.14.4 is more strict on this
  5. Because 1.14.4 does not really support this
  6. In 1.14.4 workspaces this is normal as dimensions do not require IDs anymore, I announced this on forums
  7. Are you sure you are not getting a lot of errors or prints in the console tab?
  8. This is how we had to reimplement this at the moment due to some people having problems on some computers with adding new procedures there
0Upvote this forum topic
Last seen on 17:32, 13. Dec 2019
Joined Aug 2016
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
2- Yeah, I used the second…
Mon, 11/18/2019 - 18:04

2- Yeah, I used the second snapshot.

3- They was ereased of MCreator. (They were not showed.)

4- No, it was normal textures.

7- I don't know. I could not see. I will try to check that.

And thanks for the other points.

0Upvote this forum topic
2 - I will check why this is…
Mon, 11/18/2019 - 18:15

2 - I will check why this is happening, although I am not sure why it would. You might need to reselect them manually.

3 - How were these textures made / imported?

4 - what were their names?

0Upvote this forum topic
My test showed that 7 is…
Mon, 11/18/2019 - 18:20

My test showed that 7 is definitely linked with your biome spawn settings with entity types you should not be listing being there.

0Upvote this forum topic
Last seen on 17:32, 13. Dec 2019
Joined Aug 2016
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
2- I reselected them. I didn…
Mon, 11/18/2019 - 21:16

2- I reselected them. I didn't have a lot of plant.

3- I have imported them, like I think all my textures, with an older version.

4- I don't remember the exact name (I am on my phone), but it was like this model : something_something

And okay for the 7. I will change my biome's settings.

0Upvote this forum topic
This thing with textures is…
Tue, 11/19/2019 - 07:26

This thing with textures is quite strange, I will do my best to find out why this would be happening.

0Upvote this forum topic
Last seen on 07:23, 13. Dec 2019
Joined Jun 2019
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
Can you fix 5 please I don't…
Tue, 11/19/2019 - 12:27

Can you fix 5 please I don't want to add every entity by hand

0Upvote this forum topic
crispy_chips1234: I think I…
Tue, 11/19/2019 - 13:36

crispy_chips1234: I think I quite clearly wrote that 1.14.4 does not support this anymore and this is a good thing. There is no "default" all entities set, each biome has own spawns defined for each one specifically, so you should do the same.

0Upvote this forum topic
Last seen on 07:23, 13. Dec 2019
Joined Jun 2019
User points:

Statistics:

  • Comments:
  • Forum topics:
  • Modifications:
  • Wiki pages:
Okay. We don't really need…
Wed, 11/20/2019 - 03:20

Okay. We don't really need this feature anyways

0Upvote this forum topic