Trees not spawning in nether-generated dimensions

Started by Minty Kisses on Sun, 02/16/2020 - 14:25

Topic category: Help with modding

Last seen on 16:05, 2. Apr 2020
Joined Dec 2019
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Mods of the week:
  • Forum topics:
  • Comments:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Invalid tickets:
Trees not spawning in nether-generated dimensions
Sun, 02/16/2020 - 14:25

Making a mad and everything turns out pretty well, except trees for some reason not spawning in nether type dimensions. What do I do?

0Upvote this forum topic
Last seen on 14:36, 2. Apr 2020
Joined Jun 2019
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Mods of the week:
  • Forum topics:
  • Comments:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Invalid tickets:
make strcutres.
Wed, 02/19/2020 - 00:36

make strcutres.

0Upvote this forum topic
Last seen on 00:22, 16. Mar 2020
Joined Jan 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Mods of the week:
  • Forum topics:
  • Comments:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Invalid tickets:
did you make them under…
Wed, 02/19/2020 - 01:24

did you make them under ground structures? if not then do so and restrict it to the block it grows on then boom! problem solved! im somehow learning without tutorials

0Upvote this forum topic
Last seen on 14:36, 2. Apr 2020
Joined Jun 2019
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Mods of the week:
  • Forum topics:
  • Comments:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Invalid tickets:
yeah do what Shadow says
Wed, 02/19/2020 - 03:33

yeah do what Shadow says

0Upvote this forum topic
Last seen on 16:05, 2. Apr 2020
Joined Dec 2019
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Mods of the week:
  • Forum topics:
  • Comments:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Invalid tickets:
Yeah, I tried, but i't doesn…
Fri, 02/21/2020 - 13:14

Yeah, I tried, but i't doesn't spawn, I have no idea what I did wrong, the tree has structure void around it and is 7x7x6 in size. I put 1,000,000 per 1,000,000 chunks so one tree can spawn each chunk, i did put it to underground and did restrict it to a block, and to a biome too, and it still isn't working ):

0Upvote this forum topic
Last seen on 00:22, 16. Mar 2020
Joined Jan 2020
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Mods of the week:
  • Forum topics:
  • Comments:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Invalid tickets:
what version are you using?…
Sat, 02/22/2020 - 02:39

what version are you using? if its 1.9.5 or lower its buggy, if not then open it on tracker

0Upvote this forum topic
Last seen on 14:36, 2. Apr 2020
Joined Jun 2019
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Mods of the week:
  • Forum topics:
  • Comments:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Invalid tickets:
there is no 1.9.5  
Sat, 02/22/2020 - 03:31

there is no 1.9.5

 

0Upvote this forum topic
Last seen on 14:36, 2. Apr 2020
Joined Jun 2019
User points:

User statistics:

  • Modifications:
  • Mods of the week:
  • Forum topics:
  • Comments:
  • Wiki pages:
  • Tracker tickets:
  • Invalid tickets:
@Minty Kisses It is probably…
Sat, 02/22/2020 - 03:32

@Minty Kisses

It is probably because you set the spawn rate to be way to often. This WILL be harmful to your world. So Minecraft might decide to not spawn it or something. Set the spawn rate to be lower

0Upvote this forum topic